Onze boeken

Verboden liefde. De eremoord op mijn hartsvriendin Dalia

Door Norma Khouri Albqaeen

Categorie
Vertaalde literatuur
Boeknummer
#65473
Titel
Verboden liefde. De eremoord op mijn hartsvriendin Dalia
Auteur
Albqaeen, Norma Khouri
Boektype
Paperback
Uitgeverij
Arena, Amsterdam
Jaar van uitgave
2002
ISBN10
9069744465
ISBN13
9789069744469
Taal
Nederlands
Samenvatting
De Jordaanse Norma begint samen met haar vriendin Dalia een eigen kapperszaak om een gearrangeerd huwelijk op de lange baan te kunnen schuiven. De onderneming wordt door beide families oogluikend toegelaten, en Norma en Dalia rebelleren heimelijk tegen alle restricties die vrouwen in hun land wordt opgelegd.
In de kapsalon leert Dalia de katholieke Michael kennen en ze wordt op slag verliefd. Wanneer zij tijdens een ontmoeting met hem wordt betrapt door haar broers zijn de gevolgen niet te overzien. Twee dagen later verschijnt zij niet op haar werk. Norma, die angstige vermoedens heeft, vindt haar uiteindelijk in haar ouderlijk huis, doodgestoken door haar eigen vader: de eer van de familie moest gered worden. Dalia's vader ontkomt aan iedere vorm van vervolging, de moord op zijn dochter
... (Lees verder)wordt legitiem verklaard. Norma daarentegen vlucht het land uit, als medeplichtige wacht haar eenzelfde lot als haar vriendin.
Verboden liefde is een verbijsterende moderne tragedie, die schrikwekkend dichtbij komt nu steeds meer verhalen over eremoorden bekend raken. Norma Khouri Albqaeen schrijft op uiterst beklemmende wijze over de eeuwenoude geloofsovertuiging die ten grondslag ligt aan deze gruwelijke daad en schetst tevens een liefdevol portret van haar harstvriendin, die haar liefde voor een man met het 'verkeerde' geloof met de dood moest bekopen.
Pagina's
223
Onderwerpen
Eerwraak (1), Jordanië (1), Vrouwenonderdrukking (1)
Conditie
Redelijk — Beschadiging schutblad
Prijs
€ 6,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.