Onze boeken

Visbijbel: werken met vis

Door Bart van Olphen

Categorie
Kookboeken
Boeknummer
#392956-XQ1
Titel
Visbijbel: werken met vis
Auteur
Olphen, Bart van
Boektype
Gebonden hardcover
Druk
2e druk
Uitgeverij
Amsterdam : Carrera Culinair
Jaar van uitgave
2014
ISBN10
9048820944
ISBN13
9789048820948
Taal
Nederlands
Beschrijving
Originele gedecoreerde hardcover, leeslint, veel illustraties in kleur, 8vo. Serie Kookbijbels.
Samenvatting
Visbijbel helpt je bij het kiezen, voorbereiden en klaarmaken van alle gangbare in Europa verkrijgbare en duurzaam gevangen vis, schaal- en schelpdieren.
Aan de hand van heldere instructies en duidelijke foto's leer je stap voor stap alle belangrijke basistechnieken om vis-, schaal- en schelpsoorten schoon te maken en te bereiden: van kabeljauwwangen snijden, oesters openen en platvis fileren tot tonijnsteak grillen, pijlinktvis bakken en vis roken. De basisbereidingen zijn gelardeerd met praktische vingerwijzingen, klassieke sauzen en traditionele visrecepten uit Italië, Frankrijk, Spanje, Portugal, Groot-Brittannië, België en Nederland.

Naast een informatief naslagwerk van de veelvoorkomende soorten op de Europese vismarkt biedt Visbijbel allerhande tips die het maken
... (Lees verder)van een duurzame keuze vereenvoudigen.

- Technieken om vis schoon te maken
- Meer dan 90 basisbereidingen
- Duidelijke stap-voor-stapfoto's
- Koude en warme sauzen
- Traditionele visrecepten

Via de Parijse sterrenkeukens belandde Bart van Olphen in de vis. Al meer dan tien jaar zet hij zich in voor het consumeren van duurzaam gevangen vis. Met zijn bedrijf Fish Tales en via zijn veelgeprezen kookboeken wil Bart de consument laten zien dat je alleen kunt genieten van wilde vis als die is gevangen door mensen die geven om hun vangst en de zee; vissers die bewust omgaan met de oceanen als bron van (hun) leven. Want goede vis kan niet mis! Na zijn eerste kookboek Fish Tales, bekroond met een Gourmand-award, volgde Het Nederlands viskookboek, winnaar Gouden Tulp 2013, en Werken met vis, genomineerd voor een Gourmand-award.
Pagina's
495
Conditie
Goed
Prijs
€ 17,50

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.