Onze boeken
Op zoek naar de perfectie: Moleculair koken: Nieuwe technieken en recepten
Door Heston Blumenthal
Categorie | Kookboeken |
---|---|
Boeknummer | #381805-WD25 |
Titel | Op zoek naar de perfectie: Moleculair koken: Nieuwe technieken en recepten |
Auteur | Blumenthal, Heston |
Boektype | Gebonden hardcover met stofomslag |
Druk | 1e druk |
Uitgeverij | Zwolle : Good Cook Publishing |
Jaar van uitgave | 2007 |
ISBN10 | 9073191491 |
ISBN13 | 9789073191495 |
Taal | Nederlands |
Beschrijving | Originele witte hardcover, stofomslag, geïllustreerd met (paginagrote) foto's in kleur, 4to. |
Samenvatting | Heston Blumenthal is de meest vooruitstrevende chef-kok van zijn generatie. In 2004 won hij de felbegeerde drie Michelinsterren voor zijn restaurant The Fat Duck. Hij behaalde die onderscheiding in recordtijd. In 2005 riep een internationaal panel van 500 culinaire deskundigen zijn restaurant uit tot Het beste restaurant ter wereld. Enige tijd geleden kreeg Heston een eredoctoraat van de universiteit van Reading voor zijn baanbrekende werk in het onderzoek naar smaak en voeding. Dat onderzoekt vormt de basis voor moleculair koken, een nieuwe richting in de kookkunst waarbij koks natuurkundige en scheikundige experimenten gebruiken als basis voor hun gerechten. Ondanks deze successen besloot Heston dat het tijd was om terug te gaan naar zijn wortels in het koken. Hij wilde al zijn creatiev... (Lees verder)e talenten richten op het opnieuw uitvinden van enkele van de bekendste maar vaak heel slecht bereide klassieke Britse schotels. Om dat te kunnen doen, reisde hij de wereld af op zoek naar perfecte versies van de gerechten die de ruggengraat vormen van het Britse culinaire erfgoed. Ieders opvatting van perfectie is anders. Daarom interviewde Heston tal van deskundigen en chef-koks en gebruikte ook zijn eigen culinaire en wetenschappelijke onderzoeken op uit te vinden waarom deze klassieke gerechten zo fantastisch zijn. Hij onderzoekt de oorsprong van elk gerecht, hoe en waar de beste ingrediënten te vinden zijn, en natuurlijk alle verschillende manieren om ze tot in de perfectie te bereiden. Daarbij geeft hij allerlei culinaire tips van onschatbare waarde: van zaken als hoe je aardappels snijdt voor onberispelijke friet en wat de kenmerken zijn van het allerbeste rundvlees. Op zoek naar de perfectie onderzoekt de rol die eten speelt in ons leven en herinneringen. Het boek is een volledig origineel, inspirerend en fascinerend onderzoek van de fundamenten van goed koken. |
Pagina's | 319 |
Conditie | Goed — Rand binnenkant stofomslag licht verkleurd. Kaft licht verkleurd. Vlekje op schutblad. |
Prijs | € 15,00 |

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.