Onze boeken
Het soepblik van Napoleon: de geschiedenis van Europa in 25 gerechten
Door Jeroen Bert e.a.
Categorie | Kookboeken |
---|---|
Boeknummer | #380444-UC2 |
Titel | Het soepblik van Napoleon: de geschiedenis van Europa in 25 gerechten |
Auteur | Bert, Jeroen & Roland De Beule |
Boektype | Paperback |
Uitgeverij | Antwerpen : Vrijdag |
Jaar van uitgave | 2012 |
ISBN10 | 9460011497 |
ISBN13 | 9789460011498 |
Taal | Nederlands |
Beschrijving | Paperback, illustraties (waaronder foto's) in kleur en z/w, 8vo. |
Samenvatting | De Europese keuken kent vele klassiekers, van 'kip Marengo' tot 'fraises Sarah Bernhardt'. Iedereen proefde al coq au vin, risotto en hutsepot, bouillabaisse, moussaka of goulash. We krijgen wel eens een hamburger achter de kiezen en lusten daarna zeker een Belgische praline bij de koffie. Waar we veel minder vertrouwd mee zijn is hoe die gerechten ooit in onze keuken zijn terechtgekomen en hoe dat samenhangt met historische mijlpalen. Rijstpap leerden we in de Lage Landen kennen dankzij de Moorse overheersing in Zuid-Europa. Hutsepot is een erfenis van de Spaanse inmenging in de Tachtigjarige Oorlog. |
Pagina's | 336 |
Conditie | Goed |
Prijs | € 13,00 |

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.