Onze boeken

De brug der dromen en andere verhalen

Door Junichiro Tanizaki

Categorie
Vertaalde literatuur
Boeknummer
#332818-VF32
Titel
De brug der dromen en andere verhalen
Auteur
Tanizaki, Junichiro
Boektype
Gebonden hardcover met stofomslag
Uitgeverij
Amsterdam : De Bezige Bij
Jaar van uitgave
2017
ISBN10
9023472292
ISBN13
9789023472292
Taal
Nederlands
Beschrijving
Orignele zwate hardcover met goudopdruk op rug, stofomslag, 8vo. Een keuze uit het werk van Junichiro Tanizaki; vertaald en ingeleid door Jos Vos.
Samenvatting
Junichiro Tanizaki was een van de voornaamste Japanse auteurs van de twintigste eeuw. Hij verwierf grote bekendheid met verhalen waarin vooral de koortsachtige jacht op genot in het snel groeiende Tokio werd beschreven – niet zelden met komische ondertoon. Deze nieuwe bloemlezing stelt de Nederlandse lezer voor aan Tanizaki op zijn best. Na zes verrassende verhalen uit de periode 1911-1926 volgen drie van Tanizaki's meest befaamde novellen: Pijlwortel uit Yoshino, De rietsnijder en Shunkin – een schets. De bloemlezing wordt afgerond met Lofzang op de schaduw, Tanizaki's vermaardste essay, en De brug der dromen, een laatste magistrale novelle over het streven naar volmaakt – maar tijdelijk – geluk in de liefde.
Pagina's
575
Conditie
Goed
Prijs
€ 25,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.