Onze boeken

Reistaferelen

Door Heinrich Heine

Categorie
Vertaalde literatuur
Boeknummer
#331185-VD20
Titel
Reistaferelen
Auteur
Heine, Heinrich
Boektype
Gebonden hardcover met stofomslag
Uitgeverij
Amsterdam/Antwerpen : Atlas
Jaar van uitgave
2003
ISBN10
9045004054
ISBN13
9789045004051
Taal
Nederlands
Beschrijving
Originele bruine linnen band met zilveropdruk, stofomslag, leeslint, 8vo.
Samenvatting
In 1826, toen Europa door ingrijpende en geestelijke en politieke omwentelingen werd getekend, publiceerde Heinrich Heine, die op dat tijdstip in Duitsland als dichter al een zekere bekendheid genoot, Reistaferelen, een onconventioneel reisboek. Niet alleen persoonlijke indrukken, maar ook de politieke onrust uit die tijd vonden hun weg in Heines boek.

Reistaferelen is een literair en journalistiek meesterstuk, waarin Heine de politieke ontwikkelingen in het begin van de negentiende eeuw even scherpzinnig en ironisch verwoordt als de verschillende literaire schermutselingen van zijn collega-schrijvers. De verhalen over de Harz, de Noordzee, over de weg van München naar Genua, de baden van Lucca en een reis naar Engeland, kunnen als portretten van een tijdperk worden gelezen.

De
... (Lees verder)verschillende verhalen, tijdens Heines leven voortdurend onder vuur van de censuur en onderwerp van heftige discussies, verschijnen in deze uitgave voor het eerst integraal. Toelichtingen en een uitgebreid commentaar van Marinus Pütz verduidelijken de historische achtergronden van dit boek.
Pagina's
731
Conditie
Goed
Prijs
€ 15,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.