Onze boeken

Schitterend glas uit Egypte, Griekenland en Rome

Door Ruud Halbertsma

Categorie
Glas & Kristal
Boeknummer
#331018-VC33
Titel
Schitterend glas uit Egypte, Griekenland en Rome
Auteur
Halbertsma, Ruud
Boektype
Paperback
Uitgeverij
Zwolle : Waanders
Jaar van uitgave
2006
ISBN10
9040083169
ISBN13
9789040083167
Taal
Nederlands
Beschrijving
Paperback met flappen, geïllustreerd met kleurenfoto's, 8vo.
Samenvatting
Glas is in de huidige maatschappij niet meer weg te denken. Het wordt gebruikt in de industrie, als huisraad en als sierobject. De oorsprong van het glasbewerken ligt echter in de oude cultuurgebieden rond de Middellandse Zee: de glaskunst is tot ontwikkeling gekomen in het Nabije Oosten en Egypte, en door de Grieken en Romeinen tot grote technische hoogte gebracht.
Aanvankelijk was glas een luxe product, dat werd gebruikt voor kostbare olie- en parfumflesjes. Na de uitvinding van het glasblazen in de eerste eeuw vóór Christus kon het materiaal gemakkelijker en sneller bewerkt worden, en vond het glas zijn weg over heel Europa. De kleuren en schittering maakten het tot een gewild artikel.

Het Rijksmuseum van Oudheden te Leiden beheert de rijkste verzameling antiek glas va
... (Lees verder)n Nederland. Het boek Schitterend glas toont de hoogtepunten van de glascollectie van het museum in zestig essays met aandacht voor de productietechnieken, het gebruik van antiek glas en het ontstaan van de kleuren- en vormenrijkdom. Speciaal voor deze uitgave is de collectie opnieuw gefotografeerd waardoor de vormen en kleuren van het oude glas maximaal tot hun recht komen.
Pagina's
39
Conditie
Goed
Prijs
€ 6,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.