Onze boeken

Floris Meydam: Glass *SIGNED*

Door Floris Meydam e.a.

Categorie
Glas & Kristal
Boeknummer
#330906-KF29
Titel
Floris Meydam: Glass *SIGNED*
Auteur
Meydam, Floris & Gijs Potters
Boektype
Gebonden hardcover
Uitgeverij
Leerdam : Uitgeverij Glaswerk
Jaar van uitgave
1999
ISBN10
9080370649
ISBN13
9789080370647
Taal
Nederlands, Engels
Beschrijving
Original pictorial boards, illustrated with (full page) colour photographs throughout, 4to. Signed by Floris Meydam on endpaper.signed
Samenvatting
Floria Meydam voelde zich thuis tussen de kunstenaars die bet constructivisme en het minimalisme als uitdrukkingsmiddel inzetten. Omstreeks het einde van de jaren 60 van de vorige eeuw manifesteerden deze zich internationaal als een tweede golf na die van de jaren 50. Heldere geometrie, met ingrepen doormiddel van primaire bewerkingen als zagen, boren en slijpen. vormde de taal waarmer Meydam in glas communiceerde. Dezelfde uitgangspunten die in Nederland werden uitgedragen door beeldende kunstenaars als Bob Bonies, Peter Struycken en vooral Ad Dekkers, daar stond hij voor wat betreft z'n opvattingen het dichtst bij. Ook dat geometrische basale, waarop elementaire ingrepen werden gepleegd. Met minimale middelen een maximum aan spanning oproepen. Het was een beweging, die eigenlijk gestalte... (Lees verder) gaf aan een vorm van anonimiteit, maar die desondanks tegelijkertijd uiterst herkenbaar werd.
Pagina's
119
Conditie
Goed
Prijs
€ 30,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.