Onze boeken

Verzameld proza en nagelaten werk

Door Nescio

Categorie
Nederlands
Boeknummer
#330764-VC32
Titel
Verzameld proza en nagelaten werk
Auteur
Nescio
Boektype
Gebonden hardcover met stofomslag
Uitgeverij
Amsterdam : Uitgeverij G.A. van Oorschot
Jaar van uitgave
2010
ISBN10
9028241396
ISBN13
9789028241398
Taal
Nederlands
Beschrijving
Originele blauwe linnen band met zilveropdruk, stofomslag, dundruk, 8vo.
Samenvatting
In Verzameld proza en nagelaten werk is allereerst het door de schrijver zelf uitgegeven werk opgenomen: De uitvreter, Titaantjes, Dichtertje en de bundels Mene Tekel en Boven het dal. Daarnaast bevat dit boek een zeer ruime keuze uit Nescio's literaire nalatenschap. Het zijn voor het merendeel schetsen, die dezelfde niet te omschrijven, maar onvervreemdbare Nescio-toon bezitten. Ze omspannen een periode van bijna zestig jaar, vanaf het epische verhaal 'De voetreiziger' van een zestienjarige beginnende schrijver tot diens 'Waarschuwing' uit 1956: 'Nescio bestaat niet meer, hij is nu een oud, half invalide mannetje, dat piekert over z'n stofwisseling. Vergelijk daar de Uitvreter eens mee.'
Al dit nagelaten werk ging ongebruikt Nescio's bureaula in en kwam daaruit pas tevoorschijn, tot vreu
... (Lees verder)gde van de vele bewonderaars van zijn werk, toen in 1996 de monumentale tweedelige uitgave van zijn Verzameld werk verscheen. De editie kreeg juichende kritieken in de pers en vond een warm onthaal bij de lezers. Het eerste deel met Nescio's verzameld proza is nu weer afzonderlijk verkrijgbaar.
Pagina's
889
Conditie
Goed
Prijs
€ 17,50

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.