Onze boeken

Marie-Jeanne van Hövell tot Westerflier: Verborgen schoonheid: De huizen Van Brienen, Van Loon en Willet-Holthuysen *GESIGNEERD*

Door Reinier Baarsen e.a.

Categorie
Fotografie (Kunst)
Boeknummer
#330569-KF23
Titel
Marie-Jeanne van Hövell tot Westerflier: Verborgen schoonheid: De huizen Van Brienen, Van Loon en Willet-Holthuysen *GESIGNEERD*
Auteur
Baarsen, Reinier & Bernard Hulsman & Nicolaas Matsier & Ileen Montijn & Alex Verbrug
Boektype
Gebonden hardcover
Uitgeverij
Wormerveer : Stichting Uitgveerij Noord-Holland
Jaar van uitgave
2014
ISBN10
9078381736
ISBN13
9789078381730
Taal
Nederlands
Beschrijving
Orignele bedrukte hardcover, geïllustreerd met veel z/w foto's van Marie-Jeanne van Hövell tot Westerflier, 4to. Gesigneerd met opdrachtje door de fotograaf op het tweede schutblad.
Samenvatting
Enkele jaren geleden verraste Marie-Jeanne van Hövell tot Westerflier de liefhebber van tijdloze fotografiekunst met haar Amsterdamse Wintergezichten. Zij is in het oude Amsterdam gebleven en presenteert nu Verborgen schoonheid, de huizen Van Brienen, Van Loon en Willet-Holshuysen.

In deze monumentale grachtenpanden heeft zij vele, vele dagen rondgezworven en met het grote oog van haar analoge Hasselbladcamera gezocht naar de mooiste plekjes en ruimtes, in volle grandeur en in klein detail. Zo heeft zij de bijzondere sfeer van de museale huizen in schoonheid weten te vangen, een sfeer van verstilling en gestolde tijd. Vijf auteurs hebben zich er door laten inspireren voor een passende omlijsting.
Pagina's
110
Conditie
Goed
Prijs
€ 15,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.