Onze boeken

Het einde van de wereld: een geschiedenis

Door Stroeykens Steven

Categorie
Algemeen Geschiedenis
Boeknummer
#330438-VC29
Titel
Het einde van de wereld: een geschiedenis
Auteur
Steven, Stroeykens
Boektype
Paperback
Uitgeverij
Kalmhout : Uitgeverij Polis
Jaar van uitgave
2016
ISBN10
9463100857
ISBN13
9789463100854
Taal
Nederlands
Beschrijving
Paperback met flappen, illustratyies (voornamelijk in kleur), 8vo.
Samenvatting

De apocalyps is zo oud als de wereld. Van de vroegste tijden tot heden heeft de mens zich een beeld proberen te vormen van wat er zou gebeuren als alles ten onder ging. Vroeger keken we bevreesd naar de komst van kometen of de voorspellingen van waarzeggers. Vandaag zijn we bang voor terrorisme, nucleaire dreiging en klimaatopwarming. Soms lijkt het doemdenken weer helemaal terug. Steven Stroeykens onderzoekt of we echt moeten vrezen dat het einde van de wereld zoals we die kennen eraan komt. De moderne scenario's voor de ondergang van de wereld vertonen frappante overeenkomsten met aloude apocalyptische angsten. Steven Stroeykens gaat op zoek naar wat de wetenschap te zeggen heeft. Hoe zou dat einde er echt uit kunnen zien? Moeten we ons zorgen maken over het klimaat, muterende virussen
... (Lees verder), artificiële intelligentie en planetoïde-inslagen? Of is de angst daarvoor even irrationeel als die van middeleeuwse sekteleden die dachten dat de hemel op hun hoofd zou vallen? Het einde van de wereld is een fascinerende geschiedenis over rampen, angsten en nachtmerries.
Pagina's
343
Conditie
Goed
Prijs
€ 10,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.