Onze boeken

Verhalenverteller: de biografie van Roald Dahl

Door Donald Sturrock

Categorie
Secundair
Boeknummer
#330345-VC27
Titel
Verhalenverteller: de biografie van Roald Dahl
Auteur
Sturrock, Donald
Boektype
Gebonden hardcover met stofomslag
Uitgeverij
Breda : De Geus BV
Jaar van uitgave
2011
ISBN10
9044511386
ISBN13
9789044511383
Taal
Nederlands
Beschrijving
Originele oranje hardcvoer met goudodpruk op rug, stofomslag, geïllustreerd met een katern z/w foto's, 8vo.
Samenvatting
Of je nu een zwak hebt voor Matilda of helemaal verslingerd bent aan De GVR, feit is dat deze boeken, samen met andere ronkende titels als De heksen, Sjakie en de chocoladefabriek of Daantje de wereldkampioen, deel uitmaken van ons collectief geheugen. Roald Dahl is voor velen een held. Maar wie was hij echt? Wat bewoog hem? Hoe was zijn relatie met vrouw en kinderen? Waar haalde hij zijn inspiratie vandaan? In Verhalenverteller, het leven van Roald Dahl duikt Donald Sturrock in de wondere wereld van de mens Roald Dahl. Hij kreeg toegang tot nieuw bronmateriaal en schetst met vlotte pen een bijzonder genuanceerd portret van een van de grootste en vindingrijkste schrijvers ter wereld.

Donald Sturrock groeide op in Engeland en in Zuid-Amerika. Na zijn studie aan de universiteit van Oxford
... (Lees verder) werkte hij tien jaar, tot 1992, als schrijver, producent en regisseur voor de BBC. Hij heeft meer dan dertig documentaires gemaakt, waaronder een biografisch portret van Roald Dahl. Sinds 1992 is Sturrock artistiek leider van de Roald Dahl Foundation, en het meesterbrein achter een ambitieus project om een internationale bibliotheek op te zetten van nieuwe orkestrale werken en opera? s voor kinderen, gebaseerd op de verhalen van Roald Dahl.
Pagina's
743
Conditie
Goed
Prijs
€ 10,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.