Onze boeken

De verhalen

Door Giuseppe Tomasi di Lampedusa

Categorie
Vertaalde literatuur
Boeknummer
#330151-VB32
Titel
De verhalen
Auteur
Tomasi di Lampedusa, Giuseppe
Boektype
Paperback
Uitgeverij
Amsterdam : Prometheus
Jaar van uitgave
1997
ISBN10
9053335544
ISBN13
9789053335543
Taal
Nederlands
Beschrijving
Paperback, 8vo. Vertaald door Yond Boeke en Patty Krone.
Samenvatting
Gluseppe Tomasi di Lampedusa is de auteur van een onbetwist meesterwerk: De tijgerkat. Vele bewonderaars menen dat Lampedusa alleen deze roman heeft geschreven, maar in zijn nalatenschap werden een aantal verhalen, het begin van een nieuwe roman, en een verzameling jeugdherinneringen aangetroffen. Het zijn alle juweeltjes in dezelfde ragfijne stijl en met dezelfde licht-melancholieke sfeer als De tijgerkat.

Ook nu weer wordt de lezer meegevoerd naar kringen van aristocratische Sicilianen, waar passie, gewetenloosheid en vooral weemoed naar vervlogen tijden de omgang kenmerken. in het decor van het eeuwig intrigerende Sicilië botst de oude doorleefde traditie met de vluchtigheid van het moderne Italië. Niemand heeft dit conflict zo mooi en met zoveel kennis van zaken beschreven
... (Lees verder) als Lampedusa, een aristocraat die pas tegen het einde van zijn leven de pen opnam en meteen een klein maar onsterfelijk oeuvre schiep.
Pagina's
145
Conditie
Goed
Prijs
€ 6,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.