Onze boeken

Tegen de keer

Door J.-K. Huysmans

Categorie
Vertaalde literatuur
Boeknummer
#329953-VB27
Titel
Tegen de keer
Auteur
Huysmans, J.-K.
Boektype
Paperback
Uitgeverij
Baarn/Amsterdam : Uitgeverij Ambo bv/Athenaeum-Polak & Van Gennep
Jaar van uitgave
1987
ISBN10
9026308221
ISBN13
9789026308222
Taal
Nederlands
Beschrijving
Paperback, 8vo.
Samenvatting


De vermogende hedonist hertog Jean Floressas des Esseintes, die behept is met alle neurosen die het eind van de negentiende eeuw rijk was, verwerpt de maatschappij en verafschut mensen. Hij trekt zich terug in een afgezonderd herenhuis en realiseert daarin al zijn extravagante droomwensen. Huysmans beschrijft op indrukwekkende wijze Des Esseintes' opvattingen over versiering en kleurvarianten van het interieur, over de symboliek van stenen, bloemen en parfums, over zijn artistieke voorkeuren, die in de toen weldenkende wereld een schandaal veroorzaakten: klassieke auteurs als Vergilius vindt hij vervelend, maar hij bewondert een decadent als Petronius, de middeleeuwse mystici en de schilder Gustave Moreau. Des Esseintes is een decadent met sterk religieuze preoccupaties. Tegen de keer
... (Lees verder)is in zijn tijd zeer wisselend ontvangen. Veel critici verwierpen het boek als moreel ongezond, maar voor de decadenten en de symbolisten van het fin de siècle werd het een bijbel. Het heeft een grote invloed gehad op zowel Mallarmé en Valéry als Oscar Wilde.
Pagina's
256
Conditie
Goed
Prijs
€ 10,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.