Onze boeken

Indrukken van een landschap *GESIGNEERD*

Door Hans Dolieslager

Categorie
Schilderkunst
Boeknummer
#328904-KE26
Titel
Indrukken van een landschap *GESIGNEERD*
Auteur
Dolieslager, Hans
Boektype
Gebonden hardcover
Uitgeverij
Marum : Art Revisited
Jaar van uitgave
2007
ISBN10
9072736559
ISBN13
9789072736550
Taal
Nederlands
Beschrijving
Originele halflinnen band, oblong, circa 22x27cm, geïllustreerd in kleur. Gesigneerd en van datum voorzien door Hans Dolieslager op het schutblad.
Samenvatting
Meer dan twintig jaar schildert Hans Dolieslager het landschap van het Zuid-Hollandse eiland Goeree-Overflakkee. Een onderwerp dat volgens de kunstenaar verstopt zit in hemzelf.

In die twintig jaar heeft de kunstenaar zijn eigen kijk op dit landschap laten zien. Iedere dag vertoont het landschap een ander gezicht, afhankelijk van het seizoen of het uur van de dag. En vooral de atmosfeer, wisselend met het weer; helder en zonnig of nevelig en omfloerst wordt door Hans Dolieslager op de zijn herkenbare manier weergegeven. Ontdaan van de anekdote, het zijn geen geografisch herkenbare plekken die hij weergeeft, ontstaat er zijn beeld van het hem omringende landschap. Zoals hij het zelf omschrijft: 'Het zijn een soort herinneringsbeelden, beelden die ik graag wil vasthouden'.
Pagina's
72
Conditie
Goed
Prijs
€ 10,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.