Onze boeken

Adelaïde

Door Gerard Walschap

Categorie
Nederlands
Boeknummer
#328755-VA29
Titel
Adelaïde
Auteur
Walschap, Gerard
Boektype
Gebonden hardcover
Druk
1e druk
Uitgeverij
Rotterdam : N.V. Nijgh & Van Ditmar
Jaar van uitgave
1929
Taal
Nederlands
Beschrijving
Originele zwarte linnen band, 8vo. Eerste druk in boekvorm: Adelaïde verscheen eerst in vijf afleveringen in de loop van de 49ste jaargang (1929) in Elsevier's Geïllustreerd Maandschrift, later dat jaar in boekvorm.
Samenvatting
Het verhaal speelt zich af in een benauwend, Vlaams, katholiek milieu, waarin tal van personen uit de dorpse elite bloot staan aan achterklap, kwezelarij en een overspannen achterdocht tegen iedere vorm van seksualiteit en erotiek. De figuren zijn dan ook meestentijds beschadigde mensen, die vreemd reageren en elkaar om onnozele zaken meer kwaad dan goed doen. Hoofdpersoon is de kwezel Adelaïde, dochter van een dorpsnotaris, die het klooster in wil, maar eigenlijk ook weer niet. Ze trouwt ten slotte en lijkt daarbij heel gelukkig, maar toch zit ze vol onbegrijpelijke jaloezie. Omdat pas na twee jaar een kind geboren wordt, spreekt de onderpastoor van het dorp Gods vloek uit over hun verderfelijke lust: ze zal in haar kind getroffen worden, of haar man zal niet meer genoeg hebben aan h... (Lees verder)aar. Vanaf dan verkrampt Adelaïde, ze krijgt aanvallen van hysterie en de waanzin maakt zich meester van haar.
Pagina's
179
Conditie
Goed — Naam op titelpagina; schutbladen deels verkleurd.
Prijs
€ 10,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.