Onze boeken

Hollanders in beeld: portretten uit de Gouden Eeuw

Door Rudi Ekkart e.a.

Categorie
Schilderkunst
Boeknummer
#327988-AD10
Titel
Hollanders in beeld: portretten uit de Gouden Eeuw
Auteur
Ekkart, Rudi & Quentin Buvelot
Boektype
Gebonden hardcover met stofomslag
Uitgeverij
Zwolle : Waanders
Jaar van uitgave
2007
ISBN10
9040083339
ISBN13
9789040083334
Taal
Nederlands
Beschrijving
Originele gepreegde zwarte linnen band, stofomslag, (paginagrote) illustraties in kleur, 4to.
Samenvatting
De portretkunst van de Hollandse Gouden Eeuw is een van de meest fascinerende verschijnselen in de Westerse kunstgeschiedenis. Zij wordt gekenmerkt door een sterk realisme, een enorme verscheidenheid en bovenal een hoog artistiek gehalte. De National Gallery in Londen en het Mauritshuis in Den Haag organiseerden in 2007 een grote tentoonstelling over het onderwerp. De rode draad in de presentatie was de chronologische ontwikkeling van het portret. Daarmee verweven zijn een aantal thema's, zoals het individuele portret, het dubbelportret, het familieportret, het groepsportret, schutters- en regentenportretten, en kinderportretten. Binnen elk van deze thema's werd een selectie getoond worden die indrukwekkende en ook spannende confrontaties oplevert.
In deze toegankelijke uitgave worden all
... (Lees verder)e tentoongestelde schilderijen in kleur afgebeeld en van een toelichting voorzien. Deze teksten worden voorafgegaan door drie rijk geïllustreerde essays over de ontwikkeling in het geschilderde portret in de Noordelijke Nederlanden en het kostuum op portretten.
Pagina's
280
Conditie
Goed — Aantekeningen met potlood op Franse titelpagina.
Prijs
€ 10,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.