Onze boeken

Duinvlinders: op vleugels van parelmoer door Zuid-Kennemerland

Door Morik Joop e.a.

Categorie
Vlinders
Boeknummer
#325049-XC18
Titel
Duinvlinders: op vleugels van parelmoer door Zuid-Kennemerland
Auteur
Morik Joop & Mariek Eggenkamp-Rotteveel
Boektype
Paperback
Uitgeverij
Urecht : KNNV Uitgeverij
Jaar van uitgave
2005
ISBN10
905011217X
ISBN13
9789050112178
Taal
Nederlands
Beschrijving
Paperback, rijk geïllusreerd in kleur, 8vo.
Samenvatting

Vlinders spreken sterk tot de verbeelding en dat geldt zeker voor de mensen die de basis voor dit boek legden. Twaalf jaar lang struinden zij door de duinen van Zuid-Kennemerland om de vlinderstand in kaart te brengen en de ontwikkeling van de soorten te volgen. 'Duinvlinders, op vleugels van parelmoer door Zuid-Kennemerland' neemt de lezer mee naar de kleurrijke wereld van de dagvlinders en een aantal karakteristieke nachtvlinders van de duinen. Aan bod komen het leven van de vlinder, de soorten van vroeger en nu en de vlinders van het binnenduinbos tot het open duin. U ontdekt dat vlindersoorten in elkaars gezelschap voorkomen, dat veranderingen van landschap en jaartemperatuur invloed hebben op de vlinderstand en... dat de duinen een speciaal vlindergevoel opwekken! Om ook zelf kennis
... (Lees verder) te maken met de duinvlinders, is een apart boekje met zes wandelingen door de duingebieden van Zuid-Kennemerland bijgevoegd.
Pagina's
192
Conditie
Goed
Prijs
€ 8,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.