Onze boeken

Borek Sípek: glas, design, architectuur

Door T.M. Eliens e.a.

Categorie
Glas & Kristal
Boeknummer
#324605-XC12
Titel
Borek Sípek: glas, design, architectuur
Auteur
Eliens, T.M. & Tupan, H.R.
Boektype
Gebonden hardcover
Uitgeverij
Zwolle : Waanders
Jaar van uitgave
2006
ISBN10
9040081921
ISBN13
9789040081927
Taal
Nederlands
Beschrijving
Orginele bedrukte hardcover, illustraties in kleur en z/w, 8vo.
Samenvatting
De Tsjech Borek Šípek (Praag, 1949) is een wereldberoemde architect die vooral naam heeft gemaakt als ontwerper van glasobjecten en meubels. Na een aantal jaren in Amsterdam werkzaam te zijn geweest, woont en werkt Sipek tegenwoordig weer in Praag. Het hoogtepunt van zijn carrière vormen ongetwijfeld zijn werkzaamheden aan het Kasteel in Praag. Deze pretentieuze opdracht die hem tot `hofarchitect' maakte, kreeg hij van Václav Havel, president van Tsjechië tussen 1993 en 2003.
Op het gebied van de vormgeving vallen vooral zijn kleurige, barokke glasobjecten in het oog die de functie van het drinkglas een andere inhoud hebben weten te geven. Dit geldt ook voor zijn meubelontwerpen die verrassen door hun onorthodoxe verschijningsvorm en het meubel een haast m
... (Lees verder)enselijk karakter verlenen.
In deze publicatie wordt het werk van een van de meest veelzijdige architect-ontwerpers van onze tijd voor het voetlicht gebracht. Met zijn onmiskenbare stijl is het werk van Sipek vertegenwoordigd in belangrijke museale collecties als het Museum of Modern Art in New York, het Praagse Museum voor Decoratieve Kunst, het Design Museum te Londen en het Vitra Design Museum in Weil am Rhein (Zwitserland).
Pagina's
159
Conditie
Goed
Prijs
€ 10,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.