Onze boeken

Sam Drukker: Getekende liefde: erotische tekeningen *GESIGNEERD*

Door Rento Brattinga e.a.

Categorie
Grafiek & Tekeningen
Boeknummer
#324519-KC10
Titel
Sam Drukker: Getekende liefde: erotische tekeningen *GESIGNEERD*
Auteur
Brattinga, Rento & Sam Drukker
Boektype
Gebonden
Uitgeverij
Zwolle : Waanders Uitgevers
Jaar van uitgave
2009
ISBN10
9040084777
ISBN13
9789040084775
Taal
Nederlands
Beschrijving
Originele bedrukte hardcover, veel illusraties in z/w, 4to. Gesigneerd met klein opdrachtje door Sam Drukker op de Franse titelpagina.
Samenvatting
Sam Drukker (1957) werkt in zijn schilderijen en werken op papier met de mens als zijn belangrijkste thema. Mensen worden heel direct afgebeeld, vaak naakt en bij voorkeur ten voeten uit op grote formaten. Ze zijn fysiek en emotioneel heel dichtbij, soms op het ongemakkelijke af.

De afgelopen vijf jaar tekende Sam Drukker vrijende paren in de traditie van Rodin, Schiele en Aat Veldhoen. Sam Drukker, die met zijn expressieve en menselijke schilderijen al jaren een belangrijke plaats in de figuratieve wereld inneemt, gaat hiermee terug naar de oervorm van de beeldende kunst. Met zijn uiterst fijngevoelige, minimale en rake gewassen inkttekeningen toont hij een liefdevolle wereld die eerder ontroert dan choqueert.

Zestig van deze erotische tekeningen zijn nu verzameld in een prachtig do
... (Lees verder)or Joseph Plateau vormgegeven uitgave. Ook hierin opgenomen twee in 2007 bij Steendrukkerij Amsterdam uitgegeven mappen van 8 lithos.
Met een inleiding van Rento Brattinge en een bijdrage van de kunstenaar zelf.
Pagina's
79
Conditie
Goed
Prijs
€ 30,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.