Onze boeken

Richard Simmillion: een onvoltooide biografie

Door Willem Frederik Hermans e.a.

Categorie
Secundair
Boeknummer
#323351-XB18
Titel
Richard Simmillion: een onvoltooide biografie
Auteur
Hermans, Willem Frederik & Arjan Peters (nawoord)
Boektype
Gebonden hardcover met stofomslag
Uitgeverij
Amsterdam : De Bezige Bij
Jaar van uitgave
2005
ISBN10
902341733X
ISBN13
9789023417330
Taal
Nederlands
Beschrijving
Originele hardcover met goudopdruk op rug, stofomslag, 8vo.
Samenvatting
'Ik heb een kleine reeks nagenoeg geheel autobiografische verhalen geschreven en die kunt u herkennen aan het feit dat ze steeds dezelfde hoofdpersoon hebben. Als ik zeg autobiografische verhalen, dan bedoel ik dat ik er inderdaad niks bij verzonnen heb. Als ik een autobiografisch verhaal schrijf, dan probeer ik mij aan de waarheid te houden. Alle verhalen van mij die als hoofdpersoon Richard Simmillion hebben, horen tot hetzelfde autobiografische boek.' Willem Frederik Hermans

In de loop van zijn carrière schreef Willem Frederik Hermans een aantal verhalen die alle het hoofdpersonage Richard Simmillion hebben, wiens levensloop een grote gelijkenis vertoont met die van de schrijver. In Richard Simmillion zijn deze vijf verhalen ('De elektriseermachine van Wimshurst', 'Het grote m
... (Lees verder)edelijden', 'Een toerist', 'Waarom schrijven?' en 'Dood en weggeraakt') voor het eerst in veertig jaar samengebracht. Eén ervan - Een toerist' uit 1979 werd zelfs nooit eerder gebundeld en verschijnt nu voor het eerst in boekvorm.
Richard Simmillion is een van de meest merkwaardige, eigenzinnige - en onvoltooid gebleven - autobiografieën die de Nederlandse literatuur rijk is.
Pagina's
230
Conditie
Goed
Prijs
€ 6,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.