Onze boeken

Armando vs Armando

Door Katja Weltering

Categorie
Schilderkunst
Boeknummer
#323170-KB23
Titel
Armando vs Armando
Auteur
Weltering, Katja
Boektype
Gebonden hardcover
Uitgeverij
Amstelveen : Cobra Museum voor Moderne Kunst : 99 Uitgevers/Publishers
Jaar van uitgave
2013
ISBN10
9078670304
ISBN13
9789078670308
Taal
Nederlands
Beschrijving
Originele bedrukte hardcover, veel illustraties in kleur, 4to.
Samenvatting
'Armando vs Armando' toont een representatief overzicht van het meest recente beeldende werk van de veelzijdige kunstenaar Armando (1929). De titel van deze publicatie (en de gelijknamige tentoonstelling in het Cobra Museum voor Moderne Kunst) verwijst naar de manier waarop Armando zich door middel van zijn recente werk verhoudt tot zijn eigen leven en oeuvre, dat als uitzonderlijk rijk en omvangrijk beschouwd kan worden.
Nog elke dag werkt Armando in zijn atelier - in Amsterdam of in een voormalige kazerne in Postdam, net buiten Berlijn. Ofschoon zijn onderwerpen, thema's en techniek nog steeds hetzelfde zijn, spreekt uit het werk van de afgelopen vijf jaar een zekere bevrijding. Onder de doeken bevinden zich grootse en spannende abstracte studies die lijken te verwijzen naar mysterieuze
... (Lees verder) en hogere zaken die het leven van alledag overstijgen. Tegelijkertijd hebben die bewuste werken aardse titels zoals Blau, Gestrupp (Struikgewas) en Schwarzes Bild. De kleur is daarin - na een zwart-wit-grijze periode - opnieuw door- gebroken; soms in overdadige blauwe en rode monochromen, dan weer verfijnd in relatie tot de bekende zwarte verfstreken.
Filmmaker Cherry Duyns, levensvriend van Armando, heeft speciaal voor deze publicatie minutieus in woord en beeld vastgelegd hoe een schilderij van Armando tot stand komt: van het type kwast en de noodzakelijke koffie tot aan de gasten die in en uit het atelier lopen terwijl de schilder stug doorschildert. Duyns portretteert Armando niet als een mythe, maar als een aardse en hard werkende kunstenaar. Zijn observaties van de scheppende Armando geven inzage in dat magische en ongrijpbare moment waarin een kunstwerk ontstaat.
Pagina's
48
Conditie
Goed — Lichte tabaksgeur,
Prijs
€ 10,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.