Onze boeken

Een sentimentele reis door Frankrijk en Italië

Door Laurence Sterne

Categorie
Vertaalde literatuur
Boeknummer
#323162-XB13
Titel
Een sentimentele reis door Frankrijk en Italië
Auteur
Sterne, Laurence
Boektype
Gebonden hardcover
Uitgeverij
Amsterdam : Athenaeum-Polak Van Gennep
Jaar van uitgave
2005
ISBN10
9025349900
ISBN13
9789025349905
Taal
Nederlands
Beschrijving
Originele bedrukte hardcover, klein 8vo. Vertaling Frans Kellendonk. Salamander Klassiek reeks.
Samenvatting
Laurence Sterne is onsterfelijk geworden door zijn springerige, associatieve stijl, zijn geestige en vaak ook ontroerende manier van schrijven, zijn spannende en originele typografische experimenten en (niet te vergeten) de invloed die zijn werk op vele, vele schrijvers door de eeuwen heen heeft gehad.
Laurence Sterne begon aan zijn laatste roman, A Sentimental Journey, in 1767, een jaar voor zijn dood, bij wijze van afwisseling: het negende deel van zijn grootste en bekendste werk, Tristram Shandy, was zojuist verschenen, en hij had moeite met het opzetten van de volgende delen. De schrijver heeft zijn laatste roman niet overleefd: hij stierf kort nadat de eerste twee deeltjes waren uitgegeven. Het is daarmee de eerste roman in de westerse letterkunde die halverwege een zin eindigt.
Het
... (Lees verder) is een fijnzinnig, geestig, speels en ondeugend, uiterst subtiel en fragmentarisch reisverslag, dat van meet af aan een groot lezerspubliek heeft geboeid en gefascineerd.
De moderne vertaling van Frans Kellendonk, die in 1982 voor het eerst verscheen en in veel opzichten die van zijn negentiende-eeuwse voorganger Jacob Geel overtreft (zo heeft Geel bijvoorbeeld de laatste, halve zin van Sterne `afgemaakt'), gaat vergezeld van een nawoord van de Nederlandse Sterne-expert bij uitstek, prof. dr. Peter de Voogd.
Pagina's
203
Conditie
Goed
Prijs
€ 5,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.