Onze boeken

Biggest Brother: Majoor Dick Winters, De Leider Van De Band Of Brothers. Binnen Elke Broederband Is Er Altijd Een Die Zorgt Voor De Anderen

Door Larry Alexander

Categorie
WO II
Boeknummer
#322662-XB8
Titel
Biggest Brother: Majoor Dick Winters, De Leider Van De Band Of Brothers. Binnen Elke Broederband Is Er Altijd Een Die Zorgt Voor De Anderen
Auteur
Alexander, Larry
Boektype
Gebonden hardcover
Uitgeverij
's-Gravenhage L Uitgeverij Bzztôh
Jaar van uitgave
2006
ISBN10
9045307324
ISBN13
9789045307329
Taal
Engels
Beschrijving
Originele bedrukte hardcover, 8vo.
Samenvatting
Biggest brother is het fascinerende en inspirerende levensverhaal van een gewone man die soldaat werd tijdens de Tweede Wereldoorlog.
BIGGEST BROTHER
De leden van de 101e Luchtmachteenheid van de Verenigde Staten, de E-Company of de Band of Brothers, zijn legendarisch. De groep was meer dan een stel broeders in het leger. Het was een familie. In man zagen de soldaten een leider, een gids en de verwezenlijking van moed en toewijding: majoor Dick Winters. Hij werd unaniem geaccepteerd als de leider van de groep.
Na de oorlog paste hij zich geleidelijk aan het burgerbeastaan aan, maar later werd hij opnieuw onder de wapenen geroepen voor de oorlog in Korea. Pas jaren daarna kreeg hij wereldwijde bekendheid en erkenning. Niet omdat hij die opzocht, maar door de publicatie van het boek Band
... (Lees verder)of Brothers van Stephen E. Ambrose, dat eveneens bij Uitgeverij BZZT H verscheen. Het inspireerde Steven Spielberg en Tom Hanks tot het produceren van een gelijknamige televisieserie over de legendarische luchtmachteenheid. Zwoel de serie als het boekwas een doorslaand success.
Larry Alexander is journalist en columnist. Al vele jaren wint hij prijzen voor zijn uitstekende journalistieke werk. Hij groeide op in dezelfde stad en in dezelfde straat als Dick Winters, maar dan dertig jaar later.
Pagina's
382
Conditie
Goed
Prijs
€ 10,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.