Onze boeken

Groenten en wijn: de harmonie tussen wijnen en de nieuwe Belgische keuken

Door Frank Fol e.a.

Categorie
Kookboeken
Boeknummer
#319714-KO2
Titel
Groenten en wijn: de harmonie tussen wijnen en de nieuwe Belgische keuken
Auteur
Fol, Frank & Tony Le Duc
Boektype
Gebonden hardcover met stofomslag
Uitgeverij
Tielt : Lannoo
Jaar van uitgave
2002
ISBN10
9020948458
ISBN13
9789020948455
Taal
Nederlands
Beschrijving
Originele bedrukte hardcover, stofmslag, geïllustreerd met (paginagrote) kleurenfoto's, losse geplastificeerde bijlage, 4to.
Samenvatting
* Meesterkok Frank Fol presenteert 40 eenvoudige en creatieve gerechten
*
Het unieke samenspel tussen wijnstijlen, groenten en hun bereidingswijze
*
Met weergaloze foto's van culinair topfotograaf Tony Le Duc
*
Met een steekkaart van smaken en stijlen: zo weet u welke wijn u moet schenken bij welke groente
In de Nieuwe Belgische Keuken spelen groenten een zeer belangrijke rol. Ze zijn niet langer meer bijzaak, of opsmuk van het bord, maar bepalen mee de smaak van een gerecht. Meesterkok Frank Fol van het Leuvense restaurant Sire Pynnock, die regelmatig op TV1 en Vitaya te zien is en ook gastronomische bijdragen voor Radio 1 verzorgt, stelt in dit boek veertig recepten voor. Deze bereidingen hebben telkens één constante: groenten en de originele manier waarop zij kunnen
... (Lees verder) worden klaargemaakt in combinatie met vis, vlees, kaas, schelp- en schaaldieren. Wijnkenner Guido Francque, oprichter van de Professionele Vlaamse Sommeliers en het Eigentijds Vlaams Wijninstituut, plaatst bij elk gerecht een fraaie wijn, waarbij de groenten de keuze van de wijn bepalen.
De teksten kregen de zwierige stijl mee van Toni De Coninck, adjunct-hoofdredacteur en journalist bij UIT-Magazine. Hij was tevens de auteur van het eerste boek van Frank Fol, De groenten van Fol, en van Wijn à la carte. Top-foodfotograaf Tony Le Duc experimenteerde urenlang om de buitengewone, eigenzinnige macro-opnamen en culinaire beelden uit de camera te toveren.
Pagina's
175
Conditie
Goed
Prijs
€ 10,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.