Onze boeken

Escher & Schatten uit de Islam

Door Micky Piller e.a.

Categorie
Amsterdam
Boeknummer
#319571-KN21
Titel
Escher & Schatten uit de Islam
Auteur
Piller, Micky & Benno Tempel
Boektype
Paperback
Uitgeverij
Bussum : Thoth
Jaar van uitgave
2013
ISBN10
9068686305
ISBN13
9789068686302
Taal
Nederlands
Beschrijving
Paperback, illustraties in kleur, 4to.
Samenvatting
De Nederlandse grafisch kunstenaar M. C. Escher (1898-1972) is wereldwijd bekend en geliefd om zijn vlakvullende patronen en bouwwerken met een onnavolgbare dieptewerking. Eschers grafische werk maakte hem wereldberoemd, maar de invloed van islamitische kunst op zijn werk is maar bij weinig mensen bekend.
Zijn fascinatie voor islamitische kunst ontstond tijdens twee reizen naar Zuid-Spanje, in 1922 en 1936, waar hij het Alhambra van Granada en de Mezquita van Córdoba bezocht. De eindeloze herhaling en regelmaat waarmee patronen gehele vlakken vulden, intrigeerden hem. Met herkenbare dierfiguren maakte hij zijn eigen, niet-abstracte variaties op de islamitische motieven die hij in Andalusië had gezien. Ook verdiepte hij zich in wiskundige studies naar patroonvorming.
''Escher
... (Lees verder)& Schatten uit de islam'' maakt zichtbaar hoe de graficus geometrische patronen uit de islamitische kunst omzette naar zijn befaamde 'wiskundekunst'. Een bijzondere culturele ontmoeting tussen islamitische en Europese kunst.
Pagina's
111
Conditie
Goed
Prijs
€ 45,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.