Onze boeken

Kathedraal van de Peel: Sint Petrus banden kerk Venray, de rijkste kerk van Nederland

Door Frans Jansen e.a.

Categorie
Kathedralen & Kerken
Boeknummer
#319223-MB5
Titel
Kathedraal van de Peel: Sint Petrus banden kerk Venray, de rijkste kerk van Nederland
Auteur
Jansen, Frans & Harry Tummers & Rien van den Brand & Toon den Brok
Boektype
Gebonden hardcover met stofomslag
Druk
2e druk
Uitgeverij
Wijk en Aalburg : Picture Publishers
Jaar van uitgave
2007
ISBN10
9073187516
ISBN13
9789073187511
Taal
Nederlands
Beschrijving
Originele gedecoreerde linnen band, rijk geïllustreerd met (uitvouwbare) kleurenfoto's, folio.
Samenvatting
De unieke collectie Middeleeuwse beelden in de Sint Petrus' Banden kerk van Venray is de aanleiding geweest voor de uitgave van dit boek. Uniek omdat geen andere kerk in Nederland een dergelijke collectie bezit. Zelfs binnen Europa is deze verzameling uitzonderlijk te noemen. Het merendeel van de maar liefst vijftig bewaard gebleven beelden stamt uit de vijftiende en zestiende eeuw en is van hoge kwaliteit.
Natuurlijk komen niet alleen de beelden aan bod. Ook de andere schatten van de kerk zijn uitgebreid vastgelegd. De schitterende preekstoel, nauwelijks beschadigd tevoorschijn gekomen uit de ruïne na de oorlog, de eikenhouten biechtstoelen, het kostbare gouden en zilveren vaatwerk, zwaar geborduurde kazuifels. Het prachtige Marianum in het centrum van de kerk. Maar ook de mooiste l
... (Lees verder)okaties in het monumentale, op een na hoogste kerkinterieur van Nederland, zijn in het licht van de erlangs strijkende zon sfeervol gefotografeerd. Bouwkundige details als maaswerken en kraagstenen zijn gedetailleerd opgenomen. Kosten noch moeite zijn gespaard om dit zo unieke monument van de Peel met al haar kunstschatten mooi tot haar recht te laten komen.
Ook wordt de geschiedenis van de kerk beschreven en in beeld gebracht met veel historische foto's.
Pagina's
244
Conditie
Goed
Prijs
€ 10,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.