Onze boeken

Amsterdam: een geschiedenis

Door Peter Jan Knegtmans

Categorie
Amsterdam
Boeknummer
#318871-VG2
Titel
Amsterdam: een geschiedenis
Auteur
Knegtmans, Peter Jan
Boektype
Gebonden hardcover
Uitgeverij
Amsterdam : Sun
Jaar van uitgave
2011
ISBN10
9461052898
ISBN13
9789461052896
Taal
Nederlands
Beschrijving
Originele bedrukte hardcover, leeslint, (paginagrote) illustraties in kleur en z/w, groot 8vo.
Samenvatting

Na de uiterst succesvolle vierdelige Geschiedenis van Amsterdam verschijnt nu Amsterdam. Een geschiedenis: een rijk geïllustreerd boek over een onbeduidend vissersplaatsje dat uitgroeide tot een wereldstad. Amsterdam geldt al eeuwenlang als een van de mooiste steden ter wereld. Bezoekers die in de zeventiende en achttiende eeuw vanaf de Zuiderzee de stad naderden, werden geïmponeerd door haar omvang en door het woud van scheepsmasten in de haven. Ook de karakteristieke grachten zijn al eeuwen het doel van kunstenaars en toeristen ¿ waarbij ze destijds wel de stank van het grachtenwater voor lief moesten nemen. Tegenwoordig is Amsterdam behalve een toeristische trekpleister een internationaal financieel logistiek en cultureel centrum. In Amsterdam. Een geschiedenis beschr
... (Lees verder)ijft Peter Jan Knegtmans de perioden die Amsterdam heeft doorgemaakt: van neergang en bloei, van stagnatie en groei, en van opstand en harmonie. De wording van een hoofdstad zonder regeringscentrum, die desondanks het middelpunt van Nederland is.
Pagina's
440
Conditie
Goed
Prijs
€ 15,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.