Onze boeken

De Matthaus-Passion: 100 jaar passietraditie van het Koninklijk Concertgebouworkest + CD

Door Wolfgang Dinglinger e.a.

Categorie
Componisten
Boeknummer
#317302-KM18
Titel
De Matthaus-Passion: 100 jaar passietraditie van het Koninklijk Concertgebouworkest + CD
Auteur
Dinglinger, Wolfgang & Hans Ferwerda - e.a.
Boektype
Gebonden hardcover
Uitgeverij
Bussum : Uitgeverij Thoth
Jaar van uitgave
1999
ISBN10
9068682180
ISBN13
9789068682182
Taal
Nederlands
Beschrijving
Hardcover, transparant stofomslag, met CD.
Samenvatting
De Matthäus-Passion: 100 jaar passietraditie van het Koninklijk Concertgebouworkest is een eerbetoon aan een gedenkwaardige en eerbiedwaardige traditie in Nederland die haar gelijke niet kent in andere landen. Het boek wil het honderdjarig jubileum van de jaarlijkse uitvoeringen van Johann Sebastian Bachs Matthaus-Passion in het Concertgebouw luister bijzetten. In 1899 riep Willem Mengelberg, de wereldwijd beroemde leider van het Concertgebouworkest en het Amsterdamse Toonkunstkoor, deze traditie in het leven. Na Mengelberg, Van Beinum, Jochum en Harnoncourt voegt Chailly zijn eigen interpretatie toe aan de illustere feeks van uitvoeringen van een van de grootste scheppingen uit de muziekgeschiedenis.
Het boek gaat uitgebreid in op de verschillende uitvoeringen in het Concertgebouw,
... (Lees verder)de persreacties, de relatie tot de Nederlandse Bachvereniging (de parallel lopende traditie in Naarden) en de medewerking van het Toonkunstkoor. Daarnaast zijn de meest recente inzichten met betrekking tot de Matthäus-Passion in het algemeen opgenomen.
Een CD met unieke opnamen van de Matthaus-Passion - met het Concertgebouworkest onder leiding van Mengelberg, Van Beinum, Jochum, Harnoncourt en als solisten onder anderen Jo Vincent, Elly Ameling, Arleen Augér, Ernst Haefliger en Kurt Equiluz - completeert de uitgave. Daarnaast sluit een speciaal voor deze uitgave gemaakte opname van het slotkoor met Riccardo Chailly de CD af.
Pagina's
174
Conditie
Goed
Prijs
€ 10,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.