Onze boeken

In 't sjoelportaal

Door Herman Verbeek e.a.

Categorie
Grafiek & Tekeningen
Boeknummer
#316471-KM12
Titel
In 't sjoelportaal
Auteur
Verbeek, Herman & Sam Drukker
Boektype
Paperback
Uitgeverij
Aalsmeer : Luyten
Jaar van uitgave
1988
ISBN10
9064161593
ISBN13
9789064161599
Taal
Nederlands
Beschrijving
Vierkante paperback, circa 20x20cm, illustrayies in z/w.
Samenvatting

Met haar tienjarig bestaan in het vooruitzicht gaf Boekmakerij & Uitgeverij Luyten te Aalsmeer (die vooral catholica in haar fonds heeft) aan drie Nederlandse kunstenaars opdracht samen een lees- en kijkboek te maken. Aan die vererende opdracht gevolg gevende schreef de priester-dichter Herman Verbeek 28 gedichten, die hij aan de tekenaar Sam Drukker liet lezen. Blijkbaar erdoor gei? nspireerd maakte deze er vervolgens evenzoveel gewassen inkttekeningen bij, waarna Rolf Toxopeus op zich nam voor de vormgeving van het geheel te zorgen. De teksten zijn om zo te zeggen in het sjoelportaal ontstaan (in het portaal van de in 1981 heropende Groninger synagoge). De tekeningen verdragen geen explicatie; wie ze bekijkt zoals ze bekeken moeten worden, heeft aan een toelichting ook geen behoeft
... (Lees verder)e. Het gaat in de bundel "niet om het geschrevene en getekende (...), maar om het gelezene en geziene" (voorwoord). Iets om over na te denken.
Pagina's
63
Conditie
Goed
Prijs
€ 5,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.