Onze boeken

Het Afrikaanse gezicht van Corneille

Door Ronald A.R. Kerkhoven

Categorie
Schilderkunst
Boeknummer
#316229-KM9
Titel
Het Afrikaanse gezicht van Corneille
Auteur
Kerkhoven, Ronald A.R.
Boektype
Paperback
Uitgeverij
Abcoude/'s-Gravenhage : Uitgeverij Uniepers/Museon
Jaar van uitgave
1992
ISBN10
9068251139
ISBN13
9789068251135
Taal
Nederlands
Beschrijving
Paperback, (paginagrote) illustraties in kleur en z/w, 4to.
Samenvatting
Het oeuvre van de internationaal vermaarde kunstenaar Corneille (1922) laat een interessante ontwikkeling zien, waarin met name Afrikaanse kunst een belangrijke rol speelt. Vanaf 1960 is hij beelden en maskers gaan verzamelen. Afrikaanse kunst betekent voor Corneille zowel een bron van inspiratie als van herkenning.
Het Afrikaanse Gezicht van Corneille verschijnt naar aanleiding van de gelijknamige expositie in het Museon te Den Haag en in het Provinciaal Museum voor Moderne Kunst van Oostende, België. Het boek is een speurtocht naar de inhoud van het primitivisme in het kunstenaarsschap van Corneille, dat tot nu toe een onbekend en voor velen onvermoed aspect van deze kunstenaar is.
Tegelijkertijd toont het stap voor stap de ontwikkelingen binnen het oeuvre van Corneille naast die
... (Lees verder)van zijn Afrikaanse verzameling, en laat zien hoe bij de aankoop van Afrikaanse kunstvoorwerpen dezelfde keuzen een rol lijken te spelen, als bij de totstandkoming van zijn werk.
Het Afrikaanse Gezicht van Corneille wordt ingeleid door Warren M. Robbins, oprichter en emeritus directeur van het National Museum of African Art, Smithsonian Institution, in Washington DC.
Pagina's
159
Conditie
Goed
Prijs
€ 20,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.