Onze boeken

Poppenhuis: bouwplaat / Doll's House: do-it-yourself kit / Maison de poupée: modèle de construction / Puppenhaus: baubogen - Frans Halsmuseum, Haarlem

Door Dr. D.P. Snoep e.a.

Categorie
Poppen & Poppenhuizen
Boeknummer
#315693-KM3
Titel
Poppenhuis: bouwplaat / Doll's House: do-it-yourself kit / Maison de poupée: modèle de construction / Puppenhaus: baubogen - Frans Halsmuseum, Haarlem
Auteur
Snoep, Dr. D.P. & Chris Overvoorde & Ben Jurgens
Boektype
Paperback
Uitgeverij
Bussum : Thoth
Jaar van uitgave
1992
ISBN10
9068680625
ISBN13
9789068680621
Taal
Nederlands, Engels, Duits, Frans
Beschrijving
Original wrappers, do-it-your-self-kit in colour, folio. Scale 1:6.5.
Samenvatting
Hollandse poppenhuizen uit de 17e en 18e eeuw zijn zeer zeldzaam. Het poppenhuis in het Frans Halsmuseum te Haarlem stamt uit circa 1734 en werd ingericht door Sara RothÃ, vrouw van een rijke Amsterdamse koopman. Zij liet voor haar poppenhuis voorwerpen in miniatuur maken, tien keer zo klein als in het echt. Zilver bij de zilversmid, meubels bij de meubelmaker, koper en blik bij de blikslager.
Voor deze bouwplaat is van elke wand van de twaalf kamers die het poppenhuis telt een aquarel gemaakt. De meer dan 70 wonderschone aquarellen leggen de specialiteit van de maker Ben Jurgens bloot: ambachtelijk monikkenwerk. De uitgave gaat vergezeld van een inleiding over de geschiedenis en inrichting van het poppenhuis.
Pagina's
24
Conditie
Goed
Prijs
€ 12,50

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.