Onze boeken

Musiceren zonder pijn

Door A. Samama

Categorie
Algemeen Muziek
Boeknummer
#313174-VD9
Titel
Musiceren zonder pijn
Auteur
Samama, A.
Boektype
Paperback
Uitgeverij
Assen : Van Gorcum
Jaar van uitgave
1998
ISBN10
9023233980
ISBN13
9789023233985
Taal
Nederlands
Beschrijving
Paperback, geïllustreerd met z/w tekeningen, 8vo.
Samenvatting
"Veel musici hebben tijdens en na het musiceren last van pijn in schouders, armen of handen. Hun klachten ontstaan door een verkeerde houding van wervelkolom, hoofd en nek.
In muziekopleidingen wordt hieraan weinig aandacht besteed. Dit boek is een handleiding om blessures als gevolg van de uitoefening van het beroep van musicus te voorkomen en, als er al blessures zijn, deze te behandelen. Het boek bestaat uit drie delen. In het eerste deel komt de theorie met instructies en oefeningen die voor alle musici bedoeld zijn aan de orde. Deel twee geeft instructies en oefeningen voor de verschillende instrumenten.
In het laatste deel worden de blessures die bij het bespelen van elk instrument kunnen optreden overzichtelijk in tabelvorm weergegeven, waarbij vermeld wordt waardoor ze veroo
... (Lees verder)rzaakt worden en wat de musicus eraan kan doen om ze te verhelpen of voorkómen. De talrijke illustraties verduidelijken de tekst bij zowel de theorie als de oefeningen.

Ans Samama, oefentherapeute Mensendieck, is ruim 25 jaar gespecialiseerd in de behandeling van musici, zowel in Nederland als daarbuiten. Daarnaast is zij een veelgevraagd docente op muziekopleidingen en universiteiten in binnen- en buitenland."
Pagina's
157
Conditie
Redelijk — Enkele bladzijden bovenaan kreukelig door grote paperclips, verder prima.
Prijs
€ 10,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.