Onze boeken

Sonnetten

Door Dante Gabriel Rossetti

Categorie
Poëzie
Boeknummer
#305733-VA13
Titel
Sonnetten
Auteur
Rossetti, Dante Gabriel
Boektype
Paperback
Uitgeverij
Amsterdam : Athenaeum - Polak & van Gennep
Jaar van uitgave
2004
ISBN10
9025346839
ISBN13
9789025346836
Taal
Nederlands
Beschrijving
Oorspronkelijk omslag, 8vo.
Samenvatting

Dante Gabriel Rossetti (1828-1882) was, als schilder, de belangrijkste voorman van de prerafaëlieten, de broederschap die het academisme bestreed door zich te oriënteren op de Italiaanse schilderkunst van voor Rafaël. Maar in de eerste plaats was Rossetti dichter; dat hij zich ook als schilder profileerde had aanvankelijk vooral tot doel in zijn levensonderhoud te voorzien, wat trouwens op den duur heel goed lukte. Wie zich ook in zijn gedichten verdiept, en dan vooral in de autobiografische reeks 'The House of Life', krijgt te zien wat de bronnen van zijn inspiratie waren: de liefde, de smart en alles daartussenin, gecombineerd met de poëtische vorm, het sonnet vooral, die de dichter niet alleen disciplineert, maar ook onverwachte diepten in hem blootlegt. Ike Cialon
... (Lees verder)a heeft een ruime keus uit de sonnetten gemaakt; samen met de oorspronkelijke teksten vormen haar vertalingen de ideale introductie tot een van de formidabelste dubbeltalenten van onze cultuur.
Pagina's
91
Conditie
Goed
Prijs
€ 6,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.