Onze boeken

De landgoederen Ekelenberg en Padmos in Steenbergen

Door J.M.G. Leune

Categorie
Noord-Brabant
Boeknummer
#304791-KJ6
Titel
De landgoederen Ekelenberg en Padmos in Steenbergen
Auteur
Leune, J.M.G.
Boektype
Paperback
Uitgeverij
Heerhugowaard : Gigaboek
Jaar van uitgave
circa 2012
ISBN10
9085483476
ISBN13
9789085483472
Taal
Nederlands
Beschrijving
Oorspronkelijk omslag, illustraties/kaartjes in kleur en z/w, 4to.
Samenvatting
In de West-Brabantse gemeente Steenbergen liggen de landgoederen Ekelenberg en Padmos. Pas sinds eind 2011 zijn ze gedeeltelijk voor het publiek toegankelijk. Eeuwenlang was het niet mogelijk dat buitenstaanders konden meegenieten van fraai aangelegde tuinen, gevarieerde bossen, boomgaarden, wandeldreven en vijvers. Tot in de 19de eeuw lagen op elk van de landgoederen ook statige herenhuizen, op Padmos zelfs een kasteeltje.

In dit boek wordt de rijke geschiedenis van Ekelenberg en Padmos gereconstrueerd. Wanneer ontstonden ze? Hoe ontwikkelden ze zich in ruimtelijk opzicht? Hoe zagen ze eruit? Wie waren in de loop der eeuwen de eigenaren en waar kwamen zij vandaan? Door wie werden de herenhuizen op de landgoederen bewoond, met inbegrip van het dienstpersoneel? Wat weten we over de boerd
... (Lees verder)erijen die bij de landgoederen hoorden, hun pachters en de gezinnen die er woonden? Welke bijzondere gebeurtenissen deden zich er voor? Op basis van uitgebreid archiefonderzoek is naar een antwoord op deze vragen gezocht. Daarmee is een bijdrage geleverd aan het ontsluiten van de geschiedenis van het oudste grondgebied van de gemeente Steenbergen: het Oudland. Anno 2016 is dit merendeels een natuurgebied, beheerd door Brabants Landschap en Staatsbosbeheer.
Pagina's
215
Conditie
Goed
Prijs
€ 20,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.