Onze boeken

Mythen: een beknopte geschiedenis

Door Karen Armstrong

Categorie
Filosofie
Boeknummer
#303786-KB16
Titel
Mythen: een beknopte geschiedenis
Auteur
Armstrong, Karen
Boektype
Gebonden hardcover met stofomslag
Uitgeverij
Amsterdam : De Bezige Bij
Jaar van uitgave
2005
ISBN10
9023418018
ISBN13
9789023418016
Taal
Nederlands
Beschrijving
Originele hardcover met goudopdruk op rug, stofomslag, 8vo.
Samenvatting
De geschiedenis van de mythe is de geschiedenis van de mensheid: onze verhalen, onze overtuigingen, ons verlangen naar kennis, onze pogingen om de wereld te begrijpen, maken dat wij verbonden zijn met onze voorouders en met elkaar. Mythen helpen ons om de schepping te doorgronden.

`Mensen zijn altijd mythevertellers geweest. Met deze woorden begint Karen Armstrong haar beknopte, maar uiterst boeiende onderzoek naar de mythe.
Mythen, een beknopte geschiedenis is een fascinerende reis door de millennia waarin de mens mythen heeft geschapen en zelf door mythen gevormd is. Armstrong laat zien dat ook de moderne mens nog altijd niet zonder mythen kan. Zij besluit met een pleidooi voor de priesterlijke rol van kunstenaars en schrijvers, die beter dan religieuze leiders in staat zijn de funct
... (Lees verder)ie van de vroegere mythe in de maatschappij over te nemen, en ons te helpen de wereld op een andere manier te bezien.
Pagina's
127
Conditie
Goed
Prijs
€ 15,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.