Onze boeken

Curiosa in de architectuur *GESIGNEERD*

Door Nico Nelissen

Categorie
Algemeen Architectuur & Bouwkunde
Boeknummer
#303555-KF17
Titel
Curiosa in de architectuur *GESIGNEERD*
Auteur
Nelissen, Nico
Boektype
Gebonden hardcover
Uitgeverij
Maastricht : Nico Nelissen
Jaar van uitgave
2015
ISBN10
9080785741
ISBN13
9789080785748
Taal
Nederlands
Beschrijving
Oriignele bedrukte hardcover, oblong, ca. 24x23cm, illustraties in kleur en z/w. Gesigneerd door de auteur op de Franse pagina.
Samenvatting

Architectuur: daar kunnen we niet omheen. Overal in steden en dorpen worden we door architectuur omringd. Of we willen of niet, we kunnen ons er niet of nauwelijks aan onttrekken. Over wat architectuur met ons doet, daarover lopen de meningen uiteen. De een beweert met stelligheid dat architectuur van grote invloed is op ons geluksgevoel, terwijl de ander daaraan volkomen twijfelt. Van sommige architectuur kan men echter met zekerheid zeggen dat die ons niet onberoerd laat. We worden erdoor geraakt. We worden er blij van, aangenaam verrast, een beetje verdrietig of soms ook wel door gechoqueerd. In dit boek gaat het om curiosa in de architectuur: zaken in de architectuur die ons opvallen, ons frapperen, onze sympathie oproepen, ons een gevoel van warmte geven, ons nieuwsgierig maken, res
... (Lees verder)pect bij ons afdwingen, ons de wenkbrauwen doen fronsen, ons tegen de borst stuiten of onze afschuw oproepen. Nu eens gaat het om de curieuze vorm van een gebouw, ook wel een gek gebouw genoemd. Dan weer om een raar detail, een vreemd materiaalgebruik of een merkwaardig hergebruik van een gebouw. In ieder geval worden we door curiosa in de architectuur gedwongen tot een standpuntbepaling: we vinden ze geweldig, we vinden ze maar niks of iets wat er tussen ligt. We maken in dit boek een virtuele reis door een vijftiental landen van Europa. We bezoeken 220 architectuurprojecten verspreid over niet minder dan 118 verschillende steden. Alle projecten die ik bespreek kunnen naar mijn mening, als curieus worden aangemerkt. Het gaat om allerlei typen gebouwen: kerken, musea, bibliotheken, universiteiten, raadhuizen, stationsgebouwen, concerthallen, congrescentra, hotels, woonhuizen, wolkenkrabbers, studentenhuisvesting, kantoren, winkelcentra, begraafplaatsen, parken, bruggen, binnenhoven en dergelijke, die allemaal een ding met elkaar gemeen hebben, namelijk dat ze iets curieus, iets aparts, iets merkwaardigs hebben.
Pagina's
264
Conditie
Goed
Prijs
€ 10,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.