Onze boeken

De Oude Meesters van de stad Amsterdam: schilderijen tot 1800

Door Norbert E. Middelkoop e.a.

Categorie
Schilderkunst
Boeknummer
#300083-KA3
Titel
De Oude Meesters van de stad Amsterdam: schilderijen tot 1800
Auteur
Middelkoop, Norbert E. & Gusta Reichwein & Judith van Gent
Boektype
Gebonden hardcover met stofomslag
Uitgeverij
Bussum/Amsterdam : Uitgeverij Thoth/Amsterdams Histporisch Museum
Jaar van uitgave
2008
ISBN10
9068684655
ISBN13
9789068684650
Taal
Nederlands
Beschrijving
Originele zwarte hardcover met goudopdruk op rug, stofomslag, veel illustraties in kleur 4to.
Samenvatting
De kunstcollectie van de stad Amsterdam telt ruim duizend schilderijen daterend van voor 1800. Het is een van de rijkste verzamelingen Oude Meesters ter wereld, waarin zeventiende-eeuwse schilders als Rembrandt, Hals, Vermeer, De Hooch, Van der Helst, Flinck, Backer, Bol, Ruisdael, Van de Velde, Berckheyde en Van der Heyden met hun beste werken zijn vertegenwoordigd. Maar ook uit de zestiende en achttiende eeuw zijn er tal van topstukken. Samen weerspiegelen zij de geschiedenis van de stad.
Vele welgestelde Amsterdammers lieten zich vereeuwigen op portretten. Belangrijke historische gebeurtenissen werden op doek of paneel vastgelegd. Topografische voorstellingen tonen de groei en metamorfose van Amsterdam. Door schenkingen, legaten en aankopen kwamen de schilderijen in het bezit van de st
... (Lees verder)ad. Ook tientallen groepsportretten, vervaardigd voor de schutterij en de liefdadige instellingen, zijn in de loop der tijd in de stedelijke collectie terechtgekomen. Een groot gedeelte van deze unieke verzameling is permanent te zien in het Amsterdams Historisch Museum. Een ander gedeelte bevindt zich in het Rijksmuseum, in bruikleen van de stad.

De Oude Meesters van de stad Amsterdam. Schilderijen tot 1800 bevat een inleidend essay van Gusta Reichwein, hoofd collectie, over aspecten van het beheer van de schilderijenverzameling.
Norbert Middelkoop, conservator schilderijen, tekeningen en prenten, gaat uitvoerig in op de totstandkoming van de verzameling. Honderdveertig topstukken worden uitgebreid toegelicht en in kleur afgebeeld. In het catalogusdeel zijn alle duizend schilderijen geïllustreerd en beschreven. De Oude Meesters van de stad Amsterdam is een uitgave voor zowel liefhebbers als specialisten op het gebied van de Nederlandse schilderkunst.
Pagina's
303
Conditie
Goed
Prijs
€ 30,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.