Onze boeken

Karel Appel: onderweg - reis van Rudi Fuchs langs de kunst der Lage Landen

Door Rudi Fuchs

Categorie
Schilderkunst
Boeknummer
#299915
Titel
Karel Appel: onderweg - reis van Rudi Fuchs langs de kunst der Lage Landen
Auteur
Fuchs, Rudi
Boektype
Paperback
Uitgeverij
Mercatorfonds
Jaar van uitgave
2004
ISBN10
9061535735
ISBN13
9789061535737
Taal
Nederlands
Beschrijving
Oorspronkelijk omslag, illustraties in kleur en z/w, 4to.
Samenvatting
In KAREL APPEL ONDERWEG brengt de internationaal gerenommeerde tentoonstellingsmaker Rudi Fuchs verslag uit van zijn zwerftocht langs Vlaamse en Nederlandse kunst van de Lage Landen. Hij neemt de kunstenaar Karel Appel mee op zijn fictieve reis en presenteert diens werk in dialoog met werk van andere grootmeesters en jonge kunstenaars. Door Rubens te presenteren naast Tuymans en Appel, en door de aanwezigheid van Van Dyck, Brusselmans, Permeke, Alechinsky en Raveel dringen vergelijkingen zich op en komen we intieme details op het spoor die ons anders wellicht zouden ontgaan.
Fuchs probeert zich voor te stellen hoe Karel Appel naar schilderijen kijkt en hoe de schilderijen van anderen naar die van hem kijken. Op een eigenzinnige manier zet hij de lezer aan om anders naar de werken te kijke
... (Lees verder)n.
Dit boek begeleidt de gelijknamige tentoonstelling die plaatsvond van 13 oktober 2004 tot 16 januari 2005 in het Paleis voor Schone Kunsten te Brussel.
Pagina's
94
Conditie
Goed
Prijs
€ 8,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.