Onze boeken

De zedeloze jaren dertig: de gebroeders Taurel en de handel in erotica

Door Bert Sliggers

Categorie
Erotica
Boeknummer
#299529
Titel
De zedeloze jaren dertig: de gebroeders Taurel en de handel in erotica
Auteur
Sliggers, Bert
Boektype
Paperback
Uitgeverij
Amsterdam : Boom
Jaar van uitgave
2020
ISBN10
9024434122
ISBN13
9789024434121
Taal
Nederlands
Beschrijving
Oorspronkelijk omslag, illustraties in kleur en z/w, 8vo.
Samenvatting

'Wat een smerige rommel!' De reacties logen er niet om, maar de gebroeders Taurel wisten in het interbellum een aardige cent te verdienen aan de handel in vieze boekjes en plaatjes. Een onderbelichte geschiedenis uit de hoofdstad. André Taurel en zijn broer Henri bezorgden de Amsterdamse zedenpolitie in de jaren dertig handenvol werk. Vanaf 1930 komen hun namen volop voor in processen-verbaal, maar zelfs veroordelingen konden de gebroeders Taurel er niet toe brengen te stoppen met hun handel in boeken, tijdschriften en foto's die 'aanstotelijk voor de eerbaarheid' waren. De politie slaagde er wel in hun handelswaren in beslag te nemen en hun netwerken bloot te leggen. De verslagen daarvan bieden een inkijkje in de internationale handel in - en de leveranciers van - pornografische
... (Lees verder)lectuur in Europa. Uit de bronnen komt een verhaal van taboe en tolerantie, wetgeving en rechtspraak in het interbellum naar voren. De zedeloze jaren dertig is ook het verhaal van twee jongens met een chique naam van wie de voorouders nog verkeerden in Franse kunstenaarskringen, eerst in Parijs en daarna in Amsterdam. André en Henri Taurel zijn wrange voorbeelden van snelle sociale dalers: ze kwamen in een neerwaartse spiraal terecht waaruit ze tot hun dood niet meer konden ontsnappen.
Pagina's
262
Conditie
Goed
Prijs
€ 15,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.