Onze boeken

A.M. Cassandre en zijn Nederlandse opdrachtgevers 1927-193: Catalogue raisonné

Door Peter van Dam e.a.

Categorie
Reclame & Design
Boeknummer
#298778
Titel
A.M. Cassandre en zijn Nederlandse opdrachtgevers 1927-193: Catalogue raisonné
Auteur
Dam, Peter van & Philip van Praag
Boektype
Paperback
Uitgeverij
Abcoude : Uniepers
Jaar van uitgave
1999
ISBN10
9068252216
ISBN13
9789068252217
Taal
Nederlands
Beschrijving
Paperback, illustraties in kleur en z/w, 4to.
Samenvatting
Met de scheepvaartaffiches - met name zijn ontwerp voor de Holland-Amerika Lijn (1929) - verwierf de Franse reclameontwerper A. M. Cassandre in Nederland grote faam. In airbrush was hij een ware meester die enthousiast onthaald werd door vooraanstaande Nederlandse ondernemingen waaronder Droste, Gazelle, BK Emaille, Philips, Heemaf en De Vries Robbé, dankzij de bemiddeling van het Rotterdamse reclamebureau Nijgh & Van Ditmar die Cassandre in ons land introduceerde.
Voor dit boek inventariseerden Peter van Dam en Philip van Praag Cassandres Nederlandse reclamewerk - een nog weinig ontgonnen gebied, van groot belang voor een beter begrip van de ontwikkeling van de meest belangrijke West-Europese afficheontwerpers van de jaren twintig en dertig.
Deze uitgave beschrijft de wijze w
... (Lees verder)aarop Cassandres opdrachten tot stand kwamen en de reden waarom zijn ontwerpen in enkele gevallen niet werden uitgevoerd. Zo ontstaat een interessant beeld van het toenmalige klimaat op het gebied van reclame en typografie.
Tevens is zichtbaar gemaakt hoe groot Cassandres invloed is geweest op het werk van Nederlandse ontwerpers. Een invloed die zich ook vandaag de dag nog doet gelden.
Pagina's
120
Conditie
Goed
Prijs
€ 30,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.