Onze boeken

Fotograferen met Cézanne. Landschappelijke elementen als motief

Door Jean Leering e.a.

Categorie
Schilderkunst
Boeknummer
#298767
Titel
Fotograferen met Cézanne. Landschappelijke elementen als motief
Auteur
Leering, Jean & Jan van Toorn
Boektype
Paperback
Uitgeverij
Bussum : Thoth
Jaar van uitgave
2009
ISBN10
906868468X
ISBN13
9789068684681
Taal
Nederlands
Beschrijving
Paperback met flappen, veel illustraties in kleur, 4to.
Samenvatting
Jean Leering en Jan van Toorn
Landschappelijke elementen als motief. Dit boek is de neerslag van een visueel onderzoek naar de motieven en de uitbeelding daarvan in het werk van Paul Cézanne. Het belang van Leerings onderzoek ligt in de visuele aanpak die, anders dan de gewoonlijk begripsmatige benadering, probeertdichter bij de oorsprong van zijn manier van kijken en schilderen te komen. De foto's van Jean Leering zijn een parallelle weergave van hetgeen in het werkvan Cézanne te zien is. Aan de hand van thema's als bomen, andere landschappelijke elementen en stillevens wordt een vergelijking gemaakt tussen de (natuurlijke) omgeving en Cézannes werk, die daarna in de volgende hoofdstukken wordt uitgewerkt in Cézannes manier van waarnemen en schilderen. De teks
... (Lees verder)t functioneert in deze visuele hoofdstukken als een summiere begeleiding. Het gaat in de eerste plaats om het kijken en vergelijken. Ontwerper Jan van Toorn, Leerings vriend en geestverwant, heeft de visuele studie omgezet in een intensief kijkboek, dat ongekend is in de Nederlandse kunstgeschiedenis.
De bedoeling van beide auteurs is niet alleen om een meer zintuiglijke benadering van de beeldende kunst te demonstreren, maar ook om hiermee een breder publiek te bereiken dan alleen de kenners en geïnteresseerden in het werk van Cézanne.
Pagina's
175
Conditie
Goed
Prijs
€ 8,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.