Onze boeken

Amerikaanse filosofie: leef je eigen leven.

Door John Kaag

Categorie
Filosofie
Boeknummer
#298209
Titel
Amerikaanse filosofie: leef je eigen leven.
Auteur
Kaag, John
Boektype
Paperback
Uitgeverij
Utrecht : Ten Have
Jaar van uitgave
2020
ISBN10
9025908934
ISBN13
9789025908935
Taal
Nederlands
Beschrijving
Oorspronkelijk omslag, 8vo.
Samenvatting
Voor de lezers van Irvin D. Yalom en Sarah Bakewell: Kaag vertelt meeslepend over nog redelijk onontdekte Amerikaanse filosofen

In een afgelegen bibliotheek stuit John Kaag op het oeuvre van alle belangrijke Amerikaanse filosofen, zoals John Dewey, Walt Whitman en William James. Geïnspireerd vertelt Kaag het voor velen onbekende verhaal van hun denken. Het is een filosofie die het leven omarmt en zich kenmerkt door pragmatisme, zelfvertrouwen en zelftranscendentie. Tijdens het lezen verandert het persoonlijke leven van Kaag ook.

"Niet sinds Robert Pirsigs 'Zen en de kunst van het motoronderhoud' las ik zo'n betoverend samenspel van persoonlijke ervaring en formele filosofie als John Kaags Amerikaanse filosofie." – Robert D. Richardson (auteur van William James)
... (Lees verder)
"John Kaags boek is een wonderlijke combinatie van reisverslag, memoires, biografische schets en filosofische verhandeling." – De Groene Amsterdammer over 'Met Nietzsche de bergen in"
Pagina's
279
Conditie
Als nieuw
Prijs
€ 10,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.