Onze boeken

Werelderfgoed van Nederland: Unesco monumenten van nu en de toekomst

Door Marjolein van Rotterdam

Categorie
Algemeen Architectuur & Bouwkunde
Boeknummer
#298012
Titel
Werelderfgoed van Nederland: Unesco monumenten van nu en de toekomst
Auteur
Rotterdam, Marjolein van
Boektype
Gebonden hardcover met stofomslag
Druk
2e druk
Uitgeverij
Uitgeverij Lias
Jaar van uitgave
2014
ISBN10
9088030553
ISBN13
9789088030550
Taal
Nederlands
Beschrijving
Originele hardcover, stofomslag, veel illustraties (voornamelijk in kleur), 4to. Uitgebreide en geactualiseerde editie.
Samenvatting
Nederland kent inmiddels tien monumenten en landschappen die op de prestigieuze Werelderfgoedlijst van Unesco zijn opgenomen. Werelderfgoed is cultureel en natuurlijk erfgoed dat onvervangbaar en uniek is en als eigendom van de hele wereld moet worden beschouwd.

Op de lijst staan: Schokland en omgeving; De Stelling van Amsterdam; Het Molencomplex van Kinderdijk-Elshout; Willemstad, Curacao; Het Ir. D. F. Woudagemaal; Droogmakerij De Beemster; Het Rietveld Schröderhuis; De Waddenzee; De Amsterdamse Grachtengordel en De Van Nellefabriek.

In 'Werelderfgoed van Nederland' worden per erfgoed de ontstaansgeschiedenis, de historische betekenis en het bijzondere karakter beschreven. De prachtige fotografie en het historisch beeldmateriaal maken het tot een uniek document!

Met een voo
... (Lees verder)rwoord van de algemeen secretaris van de Nationale Unesco Commissie.

Marjolein van Rotterdam is historica en werkzaam als journalist en fotograaf. Ze publiceerde diverse boeken over Nederlandse geschiedenis, waaronder Oerhollands, Via Gladiola, De 70's, De 80's en Huiselijkheid - Nederlanders en hun interieur.
Pagina's
192
Conditie
Goed
Prijs
€ 10,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.