Onze boeken

Een vorstelijk archivaris: opstellen voor Bernard Woelderink

Door J.R. ter - en anderen Molen

Categorie
Geschiedenis Nederland
Boeknummer
#296434
Titel
Een vorstelijk archivaris: opstellen voor Bernard Woelderink
Auteur
Molen, J.R. ter - en anderen (redactie)
Boektype
Paperback
Uitgeverij
Zwolle : Waanders
Jaar van uitgave
2003
ISBN10
9040089175
ISBN13
9789040089176
Taal
Nederlands
Beschrijving
Oorspronkelijk omslag met flappen, illustraties in z/w, groot 8vo.
Samenvatting
Bernard Woelderink was van 1982 tot 2003 directeur van het Koninklijk Huisarchief in den Haag; tevens was hij in deze jaren secretaris van de stichting Historische Verzamelingen van het Huis Oranje-Nassau (SHVHON). Vanuit deze functies beheerde hij niet alleen de archieven en de bibliotheek, maar ook een belangrijk deel van het kunstbezit van het Koninklijk Huis. Het Koninklijk Huisarchief heeft onder het directoraat van Woelderink een aanzienlijke uitbreiding en modernisering ondergaan. Bovendien werden vanuit de collectie diverse tentoonstellingen samengesteld, die zowel in Nederland als elders in de wereld te zien waren.

Woelderink heeft veel bestuurlijke functies vervuld en speelde een belangrijke rol bij de archiefopleiding, alsook bij het beheer van kerkelijke archieven en kerkeli
... (Lees verder)jk kunstbezit. Voor zijn komst naar Den Haag was hij werkzaam bij de gemeentearchieven van Rotterdam (1967-1973) en Deventer (1973-1982)

Zo´n vijftig auteurs uit Nederland, Duitsland, België en Luxemburg hebben een artikel geschreven voor deze rijk geschakeerde bundel, die is opgedragen aan de vertrekkende directeur van het Koninklijk Huisarchief, Bernard Woelderink. Bij de onderwerpen, die door de brede kring van vrienden en collegae worden belicht, neemt het Huis van Oranje vanzelfsprekend een dominante plaats in. Historische en kunsthistorische thema´s voeren de lezer niet alleen terug in de tijd, maar ook naar bestemmingen buiten de Nederlandse landsgrenzen, tot in het Verre Oosten.

Rotterdam, Deventer en Sint Petersburg, alsmede kerkhistorie en archiefwezen - steden en onderwerpen die in de loopbaan en in de interesses van de jubilaris een belangrijke rol hebben gespeeld - komen eveneens aan bod in dit boek.
Pagina's
384
Conditie
Goed
Prijs
€ 15,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.