Onze boeken

Slagveldtoerisme

Door Hilbrand Rozema

Categorie
Poëzie
Boeknummer
#293672
Titel
Slagveldtoerisme
Auteur
Rozema, Hilbrand
Boektype
Paperback
Uitgeverij
Amsterdam : De Arbeiderspers
Jaar van uitgave
2008
ISBN10
9029566671
ISBN13
9789029566674
Taal
Nederlands
Samenvatting

In de zomer van 2007 viel er een klepel uit de kerkklok van Workum. Het ijzer was doorgeroest. Maar dat wil niet zeggen dat de klok daarom nu onhoorbaar is, bewijst Slagveldtoerisme. Onder het motto 'Ring the bells that still can ring' (Leonard Cohen) maakt deze bundel een balans op. Vanuit innerlijke noodzaak, want er staat iets op het spel, maar herkenbaar. Al op het schoolplein en bij schoolzwemmen naderen dreiging en bodemloosheid. Ook de echte slagvelden worden bereisd - van bloedwarm Afrika tot de besneeuwde Ardennen; van Zon en Schild in Amersfoort tot Overschild in Groningen. De dichter als onwillekeurige ooggetuige, toerist met argwaan - iemand van 1971, per definitie te laat om containerschepen vol geschiedenis te voorkomen, maar nog steeds niet bereid om te geloven dat al het
... (Lees verder)mogelijke samenvalt met het bevattelijke. De verzen zijn helder en zintuiglijk. Lukt het om contact te leggen? En trouwens - leven, hoe doen andere mensen dat? Een zekere mate van rust probeert de dichter ten slotte te ontlenen aan de voorouders uit het verre Groningen, van wie het beeld nog schemert.
Pagina's
106
Conditie
Goed
Prijs
€ 6,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.