Onze boeken

Vaders en zonen: beeldhouwers kiezen beeldhouwers

Door Jaap Bremer e.a.

Categorie
Beeldhouwkunst
Boeknummer
#293595
Titel
Vaders en zonen: beeldhouwers kiezen beeldhouwers
Auteur
Bremer, Jaap & Angeline Bremer-Cox
Boektype
Paperback
Uitgeverij
Zwolle : Waanders/Museum Beelden aan Zee
Jaar van uitgave
2010
ISBN10
9040077010
ISBN13
9789040077012
Taal
Nederlands
Beschrijving
Paperback met flappen, (paginagrote) illustraties in kleur.
Samenvatting
Vaders en Zonen brengt op bijzondere wijze de relaties tussen drie opeenvolgende generaties Nederlandse beeldhouwers van na 1945 in beeld.

Uit de eerste generatie beeldhouwers van na de oorlog werden Carel Kneulman, Ben Guntenaar, Shinkichi Tajiri, Piet Slegers en Carel Visser uitgenodigd voor deelname aan dit bijzondere project. Vervolgens kozen zij, en de door hen gekozen beeldhouwers, zelf vijf beeldhouwers uit de volgende generatie met wie hij of zij zich sterk verwant voelt en voor wiens werk hij of zij een grote bewondering heeft. Zo is niet alleen een zeer beknopte, kwalitatieve selectie uit het oeuvre van vijftien Nederlandse beeldhouwers ontstaan, maar worden ook mogelijke verbanden en verschillen tussen het werk en de ideeën van deze kunstenaars zichtbaar gemaakt.

In d
... (Lees verder)e kunstgeschiedenis is het gebruikelijk om voor inspiratiebronnen terug te kijken, richting het verleden en eerdere generaties. Nu zijn de rollen omgedraaid en wordt er uitgegaan van de oudste generatie en vooruit gekeken. Zo ontstaat het interessante perspectief van het verleden naar het heden.

De deelnemende kunstenaars zijn:
Carel Kneulman, Ben Guntenaar, Shinkichi Tajiri, Piet Slegers en Carel Visser /
Gerard Höweler, Berend Bodenkamp, Paul Kubic, Henk Visch en Joep van Lieshout /
Gerard van Rooij, Hieke Luik, Mathieu Knippenbergh, Paul de Reus en Zoro Feigl.
Pagina's
181
Conditie
Goed
Prijs
€ 8,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.