Onze boeken

Marc Chagall en het Joods Theater

Door Edward van Voolen e.a.

Categorie
Schilderkunst
Boeknummer
#292774
Titel
Marc Chagall en het Joods Theater
Auteur
Voolen, Edward van & Ester Wouthuysen
Boektype
Paperback
Uitgeverij
Zwolle : Waanders
Jaar van uitgave
2002
ISBN10
9040086788
ISBN13
9789040086786
Taal
Nederlands
Beschrijving
Paperback, (uitvouwbare) illustraties in kleur.
Samenvatting
In 1920 maakte Marc Chagall (1887-1985) zeven monumentale wandschilderingen voor het Joods Theater in Moskou. De schilderingen vormen sleutelwerken in zijn wereldberoemd geworden oeuvre en zijn het hoogtepunt van zijn Russische periode (1914-1922).
In zijn werk geeft Chagall vorm aan nieuwe opvattingen over de rol van theater en beeldende kunst. Hij combineert de levendige kleuren van de moderne schilderkunst met motieven uit de joodse volkskunst en cultuur, waarmee hij opgroeide.
In Marc Chagall en het Joods Theater gaan gerenommeerde kenners in op de betekenis van de wandschilderingen en de context waarin zij ontstonden. Chagall vervulde een voortrekkersrol in de bloeiperiode van de joodse cultuur tijdens de woelige jaren rond de Russische Revolutie. Behalve wandschilderingen zelf zijn
... (Lees verder) een aantal voorstudies en decor- en kostuumontwerpen afgebeeld die Chagall voor het Joods Theater maakte. Het boek bevat tevens een beknopte levensbeschrijving van de kunstenaar.
Pagina's
124
Conditie
Goed
Prijs
€ 8,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.