Onze boeken

Geschiedenis in beeld 1550-2000

Door J.F. Heijbroek

Categorie
Boekdrukkunst & Boeken
Boeknummer
#291993
Titel
Geschiedenis in beeld 1550-2000
Auteur
Heijbroek, J.F. (eindredactie)
Boektype
Paperback
Uitgeverij
Zwolle : Waanders
Jaar van uitgave
2000
ISBN10
9040094667
ISBN13
9789040094668
Taal
Nederlands
Beschrijving
Paperback, veel illustraties in z/w en in kleur, folio.
Samenvatting
In dit bijzondere boek wordt geschiedenis verteld door afbeeldingen uit historische atlassen. Een historische atlas bestaat uit een verzameling prenten, tekeningen of foto´s van historische gebeurtenissen. Vele belangrijke, maar in onze ogen ook onbeduidende gebeurtenissen, zijn in de loop van de tijd door graveurs, tekenaars en fotografen vastgelegd. Soms door ooggetuigen, soms pas vele jaren later. Nederland kent drie van zulke historische atlassen: een in Amsterdam (de Atlas van de boekhandelaar Frederik Muller), een in Rotterdam (de Atlas van houthandelaar Abraham van Stolk) en een in Dordrecht (de Atlas van jurist Simon van Gijn).
De afbeeldingen uit deze atlassen geven een buitengewoon boeiend beeld van onze geschiedenis. De strijd tegen de Spanjaarden, vorstelijke ontvangsten
... (Lees verder), ons koloniale verleden, maar ook het binnenhalen van de zilvervloot door Piet Heyn en de miraculeuze ontsnapping van Hugo de Groot zijn met veel gevoel voor humor of juist zeer serieus uitgebeeld. Maar ook minder gewichtige gebeurtenissen zoals een schaatswedstrijd voor vrouwen of aangespoelde potvissen werden minutieus vastgelegd.
Zo trekt in Geschiedenis in beeld een bonte karavaan van historische hoofd- en bijrolspelers uit onze vaderlandse geschiedenis voorbij, en zien we hoe de afgelopen eeuwen de geschiedenis - letterlijk - in beeld werd gebracht.
Pagina's
296
Conditie
Goed
Prijs
€ 10,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.