Onze boeken

Het grote sterven: Thema's en taferelen rond de dood *GESIGNEERD*

Door Frans Meulenberg e.a.

Categorie
Psychologie
Boeknummer
#289940
Titel
Het grote sterven: Thema's en taferelen rond de dood *GESIGNEERD*
Auteur
Meulenberg, Frans & Jannes van Everdingen
Boektype
Paperback
Uitgeverij
Amsterdam/Overveen : Boom/Belvédère
Jaar van uitgave
1996
ISBN10
9053522530
ISBN13
9789053522530
Taal
Nederlands
Beschrijving
Gesigneerd met grote opdracht door Jannes van Everdingen op de laatste bladzijde.
Samenvatting

Het grote sterven biedt een verzameling 'tableaux vivants' van meer en minder beroemde sterfscènes. Uitgangspunt is een grote variëteit aan sterfthema's: vergiftigingsdood, schijndood, vriesdood, onthoofding en ophanging, verstikking, collectieve zelfmoord, enzovoort. De hoofdstukken beschrijven historische feiten, gelardeerd met verrassende anekdotes en levensbeschrijvingen van historische personages die een geforceerde dood hebben gekend. De meerwaarde ligt met name in het rijke arsenaal aan literatuur, sprookjes, mythen en sagen, films en schilderkunst die de auteurs in hun beschouwingen koppelen aan medische kennis. Aan de orde komen bij voorbeeld: Seneca's imitatie van de zelfmoord van Socrates; dood in prehistorische tijden (het uitsterven van de dinosauriërs); de
... (Lees verder)moderne dood (euthanasie); Petrarca die op de Mont Ventoux dezelfde weg ging als vijf eeuwen later de wielrenner Tommy Simpson; de dubbele zelfmoord uit liefde maar ook de kruisdood (van Christus tot Borges).
Pagina's
192
Conditie
Goed
Prijs
€ 10,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.